Σύμβαση ΕΟΠΥΥ με Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων – Τι προβλέπει η ρύθμιση Πλεύρη

Συμβάση με τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να κάνουν πλέον και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα (02/05/2023), με τον πρόεδρο του «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο» Σπύρο Χαμακιώτη και τον Γενικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Σολδάτο, οι οποίοι ήθελαν να τον ευχαριστήσουν για τη δυνατότητα που τους παρείχε για να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Πλεύρης

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική απόφαση και νομοθετική ρύθμιση οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζοντας στους διαμένοντες ασφαλές και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και καλύπτοντας ημερήσιο τροφείο.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν μπορούσαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Γηροκομείο Αθηνών

Η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο (ΕΕΑ), είναι δημιούργημα κυρίως της πρωτοβουλίας και της φιλανθρωπίας του ιδιωτικού τομέα. Είχε κατά καιρούς, όχι όμως πάντοτε, και την υποστήριξη της πολιτείας. Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της αντιμετώπισε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Τις ξεπέρασε όλες χάρη στην γενναιοδωρία των ευεργετών της.

Την 23 Αυγούστου 1864 συνήλθε μια ομάδα Φιλάνθρωπων, εκλεκτών μελών της Αθηναϊκής Κοινωνίας. Έλαβε το λόγο ο Γεώργιος Βακαλόπουλος, καθηγητής του Α Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, και πρότεινε τη δημιουργία μιας Εταιρείας που θα αναλάμβανε την περίθαλψη των επαιτών εκείνων οι οποίοι ήταν «άξιοι  ελέους». Υπολόγισε το αναγκαίο χρηματικό ποσό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να το συγκεντρώσουν. Οι ακροατές του δέχτηκαν την βασική του πρόταση και έτσι γεννήθηκε η ΕΕΑ.

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, η ΕΕΑ έζησε μεγάλες στιγμές δόξας αλλά και μεγάλων προβλημάτων. Ήταν όμως πάντα εκεί , δίπλα στην Ελληνική Κοινωνία, προσφέροντας έργο αγάπης και μεγάλης Ελεημοσύνης και για το λόγο αυτό, δεκάδες επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι συμπολίτες μας, δώρισαν ακίνητα και άλλα περιουσιακά τους στοιχεία στην ΕΕΑ. Τα τελευταία χρόνια, της κρίσης και της δοκιμασίας που περνάει ο Ελληνικός λαός, θύμα της έπεσε και η ΕΕΑ.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΠΥΥ: Η αποζημίωση για αναπηρικό αμαξίδιο και υγρό οξυγόνο – συμβάσεις με φυσικοθεραπευτές

Καινοτομία στην Υγεία: Τι σημαίνει για τους ασθενείς, η ανάγκη για κίνητρα και το θεσμικό πλαίσιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.