Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ η Ειρήνη Αγαπηδάκη – Τι είχε πει στο Healthstories

Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας στο Healthstories  τον Ιανουάριο, ξεδίπλωσε την προσωπική της ιστορία που δεν ήταν πάντα στρωμένη με τριαντάφυλλα, αφού έχει δώσει τις δικές της μάχες με το bullying και την παχυσαρκία, ως μικρό παιδί στην Κρήτη.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Ειρήνης Αγαπηδάκη

Τα συγχαρητήρια του στη συνεργάτιδά του στο Υπουργείο Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έδωσε μέσω twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
“Συγχαρητήρια στην #Ειρηνη_Αγαπηδάκη. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο συνεργαζόμαστε στενά στην προσπάθεια βελτίωσης των δεικτών δημόσιας Υγειάς και στην υλοποίηση για πρώτη φορά στην Πατρίδα μας μαζικών προληπτικών εξετάσεων. Εργατική και αποτελεσματική, φοβερός χαρακτήρας. Εξαιρετική επιλογή”, έγραψε στο twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή.

Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας και έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει παρουσιάσει αποτελέσματα των ερευνητικών της εργασιών σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

To 2019 παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της θέση, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου παρέμεινε ως το 2022, συμβάλλοντας καταλυτικά στο να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ανέλαβε τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μεταξύ άλλων: του παιδιατρικού ψηφιακού βιβλιαρίου παιδιού, του νέου σχεδίου Πρόληψης των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων, Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, καθώς και το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης

Ο ειλικρινής Μάριος, o εύχαρης Θάνος και μια απρόσμενη… μεταγραφή

4 πασίγνωστες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για τους αγώνες τους με την υπογονιμότητα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.