Υπουργείο Υγείας: Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για τον πρόσθετο προϋπολογισμό των φαρμάκων

Μετά το Πάσχα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τον κλειστό προϋπολογισμό των φαρμάκων, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, ο  Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ,ΣΦΕΕ, PIF). Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η κατανομή του κλειστού προϋπολογισμού των φαρμάκων 50 εκατ ευρώ για το 2022 και 150 εκατ ευρώ για το 2023.

Ο κ.Πλεύρης, αφού άκουσε τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τους προϋπολογισμούς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Κονδύλια για φαρμακευτική δαπάνη

Σημειώνεται πως, πρόκειται για επιπλέον κονδύλια που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας στη συνολικότερη φαρμακευτική δαπάνη, με βάση τις δεσμεύσεις που έχουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να μειωθεί το περιβόητο πια clawback, δηλαδή η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ από τις φαρμακευτικές εταιρείες όταν ξεπερνιέται η προϋπολογισθείσα δαπάνη.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει εξασφαλίσει 150 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη του 2023 και άλλα 50 εκατ. ευρώ για το έτος 2022 τα οποία δεν είχαν κατανεμηθεί.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΠΥΥ: Αναστέλλονται οι εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Σε έλλειψη το σκεύασμα για τον διαβήτη και την παχυσαρκία – Μέτρα για τη διάθεσή του ζητούν οι φαρμακοποιοί

Προσωπικός γιατρός: Πάνω από 2 εκατ. πολίτες έχουν, ήδη, εξυπηρετηθεί, τι παραμένει “αγκάθι”

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.