Απόλυτη στήριξη Πλεύρη στον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, μετά τους υπαινιγμούς Κούγια

Συνάντηση το πρωί της Πέμπτης είχαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, μετά από όσα ειπώθηκαν την Τετάρτη στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπσιρίγκου, από τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια.

Πλήρη στήριξη στον Ανδρέα Ηλιάδη

Η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί και “θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους”.

Το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, τότε αναμένεται να κινηθεί αυτοτελώς το Υπουργείο Υγείας, όπως είπαν ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα στον Ανδρέα Ηλιάδη.

“Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο, προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

ECDC: Το κλειδί για τη μείωση της COVID-19 είναι ο φθινοπωρινός εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων

Τα 5 οφέλη που προσφέρει στη υγεία ο αστακός και 2 σοβαρά μειονεκτήματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.