Δωρεάν έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – Πρόσκληση προς διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς

Προσκλήσεις προς τις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Υγείας απευθύνει ο ΕΟΠΥΥ για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας».

Η συμμετοχή των παρόχων Υγείας θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ, με έναρξη της διαδικασίας στις 27/3/2023.

«Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας»

Οι διαγνωστικές εξετάσεις για την πρόληψη ή για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, διενεργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης».

Αντικείμενο της δράσης είναι η δωρεάν διενέργεια προληπτικών εξετάσεων για τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τη βελτίωση των δεικτών ίασης και μείωση του δείκτη θνητότητας της νόσου καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και της ζωής των γυναικών.

Η συμμετοχή των πολιτών στη δαπάνη διενέργειας των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων που διενεργούνται σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς είναι μηδενική και οι συμμετέχοντες στη δράση ιδιώτες γιατροί και φορείς δεν δικαιούνται να λάβουν επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 103 εκατ. ευρώ και διαρκεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2025. Η δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ωφελούμενες της Δράσης είναι οι Ελληνίδες πολίτες και οι γυναίκες πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 21 και 65 ετών

β) διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

γ) δεν έχουν υποστεί, μερική ή ολική, υστερεκτομή λόγω καρκίνου,

δ) δεν έχουν διαγνωσθεί με καρκινική νόσο του τραχήλου της μήτρας τύπου C 53.0, 1, 8, 9,

ε) δεν έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του σώματος της μήτρας τύπου C 54.0, C 55.0,

στ) δεν έχουν διενεργήσει εξέταση PAP-TEST, κατά τα 3 ημερολογιακά έτη που προηγούνται της έναρξης της δράσης,

ζ) εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα μεταξύ 21 και 29 ετών, δεν έχουν διενεργήσει HPV-DNA TEST κατά τα 3 ημερολογιακά έτη που προηγούνται της
έναρξης της δράσης,

η) εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα μεταξύ 30 και 65 ετών, δεν έχουν διενεργήσει HPV-DNA TEST κατά τα 5 ημερολογιακά έτη που προηγούνται της έναρξης ισχύος της παρούσας.

Διαβάστε επίσης

Εμμηνόπαυση: Συναισθηματικές διακυμάνσεις και τρόποι διαχείρισης

6 λάθη, που οι περισσότεροι κάνουμε, όταν αποθηκεύουμε τρόφιμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.