Γκάγκα – Συμβούλιο Υπουργών Υγείας: Η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι ο τρόπος για να λύνουμε προβλήματα

H αλληλεγγύη είναι ο τρόπος να λύνουμε τα προβλήματα, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα προσερχόμενη στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι που θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε στην Ευρώπη: Να δρούμε σαν ένα».

Αναλυτικά η δήλωση 

«Η πανδημία έδειξε σε όλους μας ότι δουλεύοντας μαζί, συνεργαζόμενοι και δείχνοντας αλληλεγγύη είναι ο τρόπος για να λύνουμε προβλήματα. Αυτό πετύχαμε με τα εμβόλια και αυτό είναι που θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε στην Ευρώπη: Να δρούμε σαν ένα. Για αυτό είμαστε εδώ, σημείωσε η κα Γκάγκα και πρόσθεσε: Είμαστε εδώ επειδή θέλουμε να δουλέψουμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη φαρμάκων και να δουλέψουμε μαζί για να έχουμε τα εμβόλια που όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες χρειάζονται, καθώς και την ποιότητα και την ισότητα στην φροντίδα και όλα όσα χρειάζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Για το λόγο αυτό είμαστε εδώ, για να συνεργαστούμε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μια ενωμένη Ευρώπη που δρα σαν ένα και προστατεύει όλους τους πολίτες της», κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.

Συμβούλιο Υπουργών Υγείας ΕΕ

Σημειώνεται πως, στο επίκεντρο του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας των Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου, θα βρεθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τομέα της Υγείας, όπως μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση του συστήματος επιβολής τελών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Παγκόσμια Υγεία, η εφαρμογή της αναθεωρημένης νομοθεσίας για τα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και το ζήτημα της διαθεσιμότητας φαρμάκων με αφορμή τις πρόσφατες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε κράτη μέλη.

Διαβάστε επίσης 

Κως: Χωρίς παθολόγο εδώ και 10 μήνες το νοσοκομείο – Τι απαντά ο Θ. Πλεύρης

Μέτρα για την προστασία των γιατρών από βίαιες συμπεριφορές και ανυπόστατες μηνύσεις, λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας

Abbvie: Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι ο Άκης Αποστολίδης δίνει τη σκυτάλη στη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.