Κως: Χωρίς παθολόγο εδώ και 10 μήνες το νοσοκομείο – Τι απαντά ο Θ. Πλεύρης

Διευκρινίσεις, για τις ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο της Κω, έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελείες των κατοίκων, ότι εδώ και περίπου δέκα μήνες το νοσοκομείο του νησιού είναι χωρίς παθολόγο. Παράλληλα, υπάρχουν ελλείψεις και σε πολλές άλλες ειδικότητες γιατρών. Υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και πολλοί τοκετοί γίνονται από ιδιώτες γιατρούς από όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν το κόστος. Υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος στο νησί και όλα αυτά δημιουργούν μία τεράστια ανασφάλεια, αναφέρουν οι κάτοικοι

Η Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Κω, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», υπογράμμισε πως, «Η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε μία νεφρολόγο, το προσωπικό δεν φθάνει και υπάρχει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί».

Επίσης, η κα Καρανάσιου τόνισε ό,τι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο της υγείας τα έχουν επισημάνει αρκετές φορές, αλλά δεν έχε υπάρξει καμία πρόσληψη σε καμία ειδικότητα.

Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Κω κ. Ηλίας Χρυσόπουλος, απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων του νησιού, σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στο νοσοκομείο το οποίο όμως δεν είναι τωρινό αλλά διαχρονικό. Ακόμη ο κ. Χρυσόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει κάνει 4 προκηρύξεις για παθολόγους οι οποίες κατέστησαν άγονες, μάλιστα για την καινούργια προκήρυξη για 2 παθολόγους ο κ. Χρυσόπουλος προεξόφλησε ότι και αυτή θα καταστεί άγονη. Σημείωσε επίσης, ότι οι λόγοι για τους οποίους δεν έρχονται οι γιατροί δεν είναι το οικονομικό καθώς εκτός από το μισθό τους και το επίδομα των 1800 ευρώ, οι γιατροί επιδοτούνται και με ακόμη 450 ευρώ (για ενοικίαση σπιτιού) από το Δήμο της Κω, με τον κύριο Χρυσόπουλο να υπογραμμίζει ότι οι ελλείψεις σε γιατρούς οφείλονται στις παθογένειες ετών του νοσοκομείου της Κω και στο περιβάλλον το οποίο έχει δημιουργηθεί.

Πλεύρης: Άγονες οι προκηρύξεις

Σύμφωνα με τά όσα ανέφερε σε γράπτη του δήλωσή ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις αναγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων.

Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες. Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση.

Διαβάστε επίσης 

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρδιαγγειακά νοσήματα – Πρόγραμμα και για την παιδική παχυσαρκία

Abbvie: Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι ο Άκης Αποστολίδης δίνει τη σκυτάλη στη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.