Απεργούν την Τετάρτη 8/3 γιατροί και νοσηλευτές – Γιατί αντιδρούν

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 8 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ). Παράλληλα, 24ωρη απεργία προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τη τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, την Τετάρτη στις 08/03/23 και καλύπτει όλους τους συνάδελφους που θα θελήσουν να συμμετέχουν.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και στην ανακοίνωση της αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει τη στημένη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και χημικά επιχείρησαν να επισκιάσουν και να αμαυρώσουν το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο που συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της ανακοίνωσε πως: «Στο πλαίσιο και της απόφασης της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μάρτη 2023 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και συγκέντρωση 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Εθνική τραγωδία των Τεμπών και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Γιατί αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές 

Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται.

Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για τον τραγικό θάνατο και τραυματισμό δεκάδων επιβατών στα ΤΕΜΠΗ στην συντριπτική πλειοψηφία νέων ανθρώπων.

Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

Γιατροί και νοσηλευτές, αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και σεβασμό στο ρόλο των γυναικών ειδικά στις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες που είναι σε ποσοστό 70%.

Σημειώνεται τέλος, πως  γυναίκες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου αγωνίζονται με σθένος και γενναιότητα σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Με πολλές υποχρεώσεις και λίγα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε να επιλυθούν αιτήματα χρόνια και δίκαια των γυναικών συναδέλφων από την πολιτεία.

Διαβάστε επίσης 

Έρχονται νέα φάρμακα για διαβήτη, παχυσαρκία, Αλτσχάιμερ – Τι αλλάζει

ΕΔΕ: Ο επιθεωρητής πήρε αναρρωτική χωρίς να εξεταστεί – ούτε καν πήγε στο νοσοκομείο – Σε αργία οι γιατροί

ECONOMIST – Θ. Πλεύρης: Προτεραιότητα η πρόληψη για τον καρκίνο τα επόμενα χρόνια

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.