Έρχονται προσλήψεις στην Υγεία – 800 μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναμένονται το προσεχές διάστημα στην Υγεία και ειδικότερα, 800 μόνιμες θέσεις ιατρών ενώ έρχονται και νέες προσλήψεις νοσηλευτών, όπως ανακοίνωσε η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Βραβεύουμε τη δουλειά που κάνετε κατά την πανδημία και στο πρόσωπό σας όλους τους ανθρώπους του ΕΣΥ», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Για πρώτη φορά», όπως είπε, «βραβεύονται οι άνθρωποι του ΕΣΥ και θέλουμε αυτό να γίνει θεσμός».

Προσλήψεις στην Υγεία και αυξημένος ο προυπολογισμός

«Το ΕΣΥ δεν είναι μόνο υποδομές, είναι οι άνθρωποί του και εμείς τους στηρίζουμε», είπε από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Η βράβευση», τόνισε, «είναι ενδεικτική, καθώς στα πρόσωπά σας θα βραβευτεί το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΣΥ». Πρόσθεσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν 1,5 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις σε 80 ΤΕΠ νοσοκομείων και 157 Κέντρα Υγείας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως δεν θα μπορούσε το ΕΣΥ να τα καταφέρει στην υγειονομική κρίση αν δεν υπήρχε η προσπάθεια των εργαζομένων του. Σημείωσε, ότι η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα και ανέφερε ότι ο προυπολογισμός είναι φέτος αυξημένος και ανέρχεται σε 5,2 δις ευρώ όταν το 2019 ήταν 3,8 δισ. Υπάρχουν είπε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, τις οποίες σύντομα θα δουν οι πολίτες

Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι φέτος αυξημένος και ανέρχεται σε 5,2 δις ευρώ όταν το 2019 ήταν 3,8 δισ. Υπάρχουν είπε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, τις οποίες σύντομα θα δουν οι πολίτες.

Αναφέρθηκε στις επενδύσεις σε υποδομές, αλλά και στην ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με την επισήμανση ότι δεν θα αναλύσει το όραμά του για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ, κάτι που θα κάνει τις επόμενες εβδομάδες καθώς όπως είπε: «θα αποτελέσει κεντρική μου πολιτική προτεραιότητα, εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευτούν για μία δεύτερη τετραετία».

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία 2021-2030

Η Θεανώ και τα γενέθλια, το ραβασάκι στον Μητσοτάκη και το μπούλινγκ της φαρμακευτικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.