Σ. Κυριακίδου: Ίδιες ευκαιρίες θεραπείας για τον καρκίνο για όλους τους πολίτες στην Ευρώπη

«Όλοι οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου κι αν ζουν, θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες πρόληψης, θεραπείας και επιβίωσης από τον καρκίνο».

Αυτό τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου σε συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες για τις νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου, στη Σουηδία.

«Για την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για μένα, για πολλούς από εμάς, το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο είναι πράγματι προσωπικό», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Οι ίδιες ευκαιρίες θεραπείας για τον καρκίνο γαι όλους είναι πρόκληση

Από τη Στοκχόλμη, όπου βρίσκεται για ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο για τον καρκίνο, η κα. Κυριακίδου σημείωσε ότι η υπέρβαση των ανισοτήτων σε ολόκληρη την ΕΕ είναι πρόκληση.

«Αν εντοπίσουμε και καταλάβουμε πού βρίσκονται οι ανισότητες, οι πιθανότητές μας να πετύχουμε είναι πολύ μεγαλύτερες», προσέθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Κομισιόν, με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου, δεσμεύτηκε να κάνει «τη διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αντιμετώπιση των απαράδεκτων κενών που βλέπουμε σήμερα εντός της ΕΕ».

Διαβάστε επίσης

Οι νέες θεραπευτικές εξελίξεις για την κακοήθεια στο γαστρεντερικό σύστημα

Ο κακός ύπνος στην εφηβεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας – Μελέτη Έλληνα καθηγητή

Μόνο 7 είναι τα συμπτώματα που σχετίζονται άμεσα με την μακροχρόνια COVID – Τι έδειξε νέα μελέτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.