Συνάντηση Ξανθού – Αυγέρη με τους εργαζόμενους του ΙΦΕΤ

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του ΙΦΕΤ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (23/01) ο Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με πρωτοβουλία  του σωματείου.

Όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  του ΙΦΕΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαίωσαν αυτό που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ότι με τη νομοθετική διάταξη που φέρνει το υπουργείο Υγείας- σε άσχετο νομοσχέδιο, εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση- την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής,  η κυβέρνηση θεσμοθετεί την πλήρη ανατροπή του χαρακτήρα και της αποστολής του ΙΦΕΤ.

Ανατροπή του χαρακτήρα του ΙΦΕΤ

Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, μετατρέπεται  σε μια αμιγώς εμπορική επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς καμία κρατική εποπτεία, χωρίς διαφάνεια, χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας, χωρίς να διέπεται από το νόμο  (4412/16) περί δημοσίων συμβάσεων, παύοντας να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο  και αποστολή: την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, με την σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας  παρέχεται εκ των υστέρων πολιτική ασυλία και κάλυψη στα σκάνδαλα, τις παρανομίες και τα κερδοσκοπικά παιγνίδια της σημερινής Διοίκησης του ΙΦΕΤ, για τις οποίες υπάρχουν ενοχοποιητικά πορίσματα εσωτερικού ελέγχου. Σε σχέση με αυτά, ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει πέρυσι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, για την πορεία της οποίας ζήτησε να ενημερωθεί από την σημερινή ηγεσία της Εισαγγελίας με σχετικό αίτημα που απέστειλε στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Με το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”, πάνω από 4.700 γυναίκες εντόπισαν σε αρχικό και ιάσιμο στάδιο τον καρκίνο του μαστού

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό κρεμοσάπουνο με αντισηπτική δράση 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.