Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων της Αττικής, σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Αλλαγές στο σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων της Αττικής, καθώς φαίνεται ότι το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Τα κεντρικά νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα με ράντζα, ενώ τα περιφερειακά παρουσιάζουν μικρότερη πληρότητα.

Το φαινόμενο εντάθηκε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των ιώσεων, της γρίπης αλλά και των περιστατικών covid με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι εκρηκτική και να καταγράφονται και λόγω του εκνευρισμού των πολιτών που δεν εξυπηρετούνται, περιστατικά βίας εις βάρος των γιατρών.

Υπουργική Απόφαση

Άμεσα αναμένεται σχετική Υπουργική Απόφαση ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΤΕΠ σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό». Μάλιστα το ζήτημα είναι να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού καθώς λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων εκατοντάδες ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία κατά τις εφημερίες ενώ η ανάπτυξη των ράντζων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε και η ΕΡΤ, όταν θα εφημερεύει ο «Ευαγγελισμός», ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης πολλών ασθενών, τότε θα συνεφημερεύει και το ΝΙΜΤΣ, που είναι κοντά. Από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» θα μεταφέρονται οι ασθενείς στο ΝΙΜΤΣ, εφόσον δεν θα υπάρχουν κενές κλίνες, κυρίως στις παθολογικές κλινικές όπου εστιάζεται το πρόβλημα λόγω των ιογενών λοιμώξεων που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση.

Αντίστοιχα, θα υπάρξει παρέμβαση και για το νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο θα συνεργαστεί με ιδιωτική κλινική για τη μεταφορά ασθενών, ώστε να παταχθεί το φαινόμενο των ράντζων.

Και στις δυο περιπτώσεις οι διακομιδές θα γίνονται αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, όπως συνέβαινε την περίοδο της πανδημίας.

Αποσυμφόρηση των ΤΕΠ

Ακόμη, το υπουργείο Υγείας, για την αποσυμφόρηση των ΤΕΠ των νοσοκομείων θα εφημερεύουν και τη νύχτα Κέντρα Υγείας, στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Στη λίστα των εφημεριών θα αναρτηθούν οι ειδικότητες γιατρών κάθε Κέντρου Υγείας ώστε να γνωρίζουν οι γονείς που μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η αποζημίωση για αναλώσιμα και ακουστικά βαρηκοΐας

ELPEN: Το νέο εργοστάσιο στην Κερατέα, η επένδυση των 55 εκατ. και η πιστοποίηση του FDA

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.