Δεκτές οι προτάσεις των Φυσικοθεραπευτών στον νέο νόμο για την Ανακουφιστική Φροντίδα

Νομοθετήθηκε η υποχρεωτική παρουσία φυσικοθεραπευτών στις 300 και πλέον διεπιστημονικές ομάδες που θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο του νόμου για την  ανακουφιστική φροντίδα και οι οποίες θα αναλάβουν την κατά τόπους οργάνωση των υπηρεσιών προς ασθενείς που έχουν ανάγκη παρηγορητικής και ανακουφιστικής φροντίδας.

Επίσης, με τον νόμο για το “Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις”,
εξαιρέθηκαν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας από τη συστέγαση φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη συστέγαση με ιδιωτικούς φορείς οικονομικών δραστηριοτήτων.

Δεκτές οι προτάσεις των Φυσικοθεραπευτών στον νέο νόμο για την Ανακουφιστική Φροντίδα

Πριν την ψήφιση του νόμου ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης, ανέπτυξε τις προτάσεις του Π.Σ.Φ. για το Νομοσχέδιο στη Βουλή, οι οποίες τελικά συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Παράλληλα, στον νόμο και συγκεκριμένα στο άρθρο 66, υπάρχουν ρυθμίσεις για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ, όπου επίσης προβλέπεται η παρουσία φυσικοθεραπευτή.
Στο άρθρο 51, προβλέπεται η συνέχιση της ισχύος των ρυθμίσεων λόγω covid-19 (έκδοση άυλων γνωματεύσεων για τις ειδικές περιπτώσεις του αρ. 39 του ΕΚΠΥ, μη θεώρηση των γνωματεύσεων φυσικοθεραπείας έως τις 31/3/2023).

Τέλος, στο άρθρο 61, δίνεται η δυνατότητα διορισμού σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας επαγγελματιών υγείας που είναι άτομα με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις. Μεταξύ των επαγγελματιών υγείας συμπεριλαμβάνεται και ο Φυσικοθεραπευτής, αν πάσχει από χρόνια πάθηση.

Διαβάστε επίσης

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε ακόμα και την πιο βρώμικη γυάλινη πόρτα του φούρνου

Tα επιστημονικά highlights του 2022

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.