Πλεύρης: Επιπλέον 15 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Με 15 εκατομμύρια ευρώ ενισχύεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Συγκεκριμένα και όπως είπε ο υπουργός Υγείας “ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναφορικώς με τις πράξεις των διαγνωστικών εξετάσεων για το έτος 2022 ενισχύεται με επιπλέον 15 εκ. ευρώ, καθώς υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων λόγω της πανδημίας”.

Μετά και από αυτήν την παρέμβαση ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός έχει ενισχυθεί είτε απευθείας είτε με ανακατανομή πόρων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2022 με σχεδόν 75 εκ ευρώ.

Παράλληλα, ανέφερε, ο κ. Πλεύρης. συνεχίζεται η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τα εργαστήρια και τους ιδιώτες γιατρούς και αναγνωρίζουμε την αυξημένη ζήτηση που οδηγεί και σε αύξηση του claw back”.

Διαβάστε επίσης

“Βράζει” η χώρα από τις ιώσεις – Φόβοι για επιδείνωση στις γιορτές

Η Άννα Μπατιστάτου, η πρώτη γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.