Με 3 απεργίες μέσα στην εβδομάδα, απαντούν οι γιατροί στο νομοσχέδιο Γκάγκα

Με τρεις απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο Γκάγκα, αντιδρώντας στη ρύθμιση που προβλέπει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με δικαίωμα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Σήμερα και αύριο 28 και 29 Νοεμβρίου, όπως και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε απεργία και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι απεργίες των γιατρών

Συγκεκριμένα:

1. Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ. στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
2. Τρίτη 29/11, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
3. Πέμπτη 1/12 τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη 1:00 μ.μ στη Βουλή με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ κτλ.

Χωρίς τακτικά χειρουργεία και ιατρεία λόγω των απεργιών

Με επιστολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων, το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοινώνει την έναρξη των κινητοποιήσεων και πως ” είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Προσωπικό ασφαλείας ορίζονται οι εφημερεύοντες γιατροί του νοσοκομείου”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), επισημαίνεται πως οι γιατροί προχωρούν σε πολύμορφες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους ασθενών, σε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που – όπως αναφέρει – δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

“Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν Υγεία.

Διαβάστε επίσης

Προϋπολογισμός 2023: Υποχωρεί η πανδημία, υποχωρεί και η χρηματοδότηση – Επιπλέον 80 εκατ. για μισθολόγιο και προσωπικό γιατρό

Γκάγκα: “Ελάχιστοι γιατροί θα κάνουν ιδιωτικό έργο, αλλά είναι σημαντικό, και οι γιατροί και οι ασθενείς να έχουν επιλογή” – Τι απαντά η αντιπολίτευση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.