Γκάγκα: Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με μικρότερη αμοιβή

Σε αλλαγές στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, προσανατολίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με μικρότερη αμοιβή

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, είπε ότι στον σχεδιασμό είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτόν τον λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα άλλα καλυμμένα από το ΕΣΥ. Ανέφερε πάντως ότι η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.

«Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό», τόνισε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ανέφερε ότι σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα διατεθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες.

Διαβάστε επίσης

Έναν μήνα προθεσμία για να προετοιμαστούμε μας δίνει η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού – Πού θα φτάσει η διασπορά

4 κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει ποτέ να τρώνε μπριζόλα, σύμφωνα με τους γιατρούς

10 λάθη διακόσμησης που κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικροσκοπικός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.