Οι αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες στο επίκεντρο της συζήτησης των Ευρωπαίων γιατρών

Οι αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες καθώς και η καλύτερη εκπαίδευση των νέων επιστημόνων της ιατρικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των Ευρωπαίων γιατρών στην Αθήνα.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών από όλη την Ευρώπη, ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Union Européenne des Médecins Specialistes (U.E.M.S.), που αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή ιατρική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ως μέλη όλοι οι Εθνικοί Ιατρικοί Σύλλογοι της Ε.Ε.

Αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες και εκπαίδευση

Κατά τη διάρκεια των διήμερων συνεδριάσεων στις οποίες παρέστησαν για πρώτη φορά Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων από όλη την Ε.Ε. έπειτα από κάλεσμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), συζητήθηκαν εκτός των άλλων οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην εκπαίδευση των νέων γιατρών ώστε να υπάρχει μία κοινή «γραμμή» σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ειδικές ομάδες εργασίας για δύο ημέρες μελέτησαν λεπτομερώς το θέμα, αναζητώντας λύσεις για την καλύτερη εκπαίδευση των νέων γιατρών.

Μάλιστα σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, οι εκπρόσωποι των γιατρών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν ζωντανό διάλογο για το μέλλον την ιατρικής και τις ιατρικές ειδικότητες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των άλλων η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα αλλά και η υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη.

Οι αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες στο επίκεντρο της συζήτησης των Ευρωπαίων γιατρών

 

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ανάγκη για αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης των ειδικευμένων Ιατρών ώστε να συμβαδίζει με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι όλη η Ευρώπη να εναρμονιστεί προκειμένου να υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης και κατάρτισης με κοινό επίπεδο σπουδών. «Μόνο ισχυροί και ανεξάρτητοι ιατρικοί Σύλλογοι μπορούν να διασφαλίζουν τα συμφέροντα ασθενών και ιατρών, συνεργαζόμενοι στενά με οδηγό τις ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες» κατέληξε μεταξύ άλλων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ επεσήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η κινητικότητα των επαγγελματιών γιατρών σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης στην Παλαιά Βουλή ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στον Έλληνα Πρόεδρο της U.E.M.S. κ. Βασίλειο Παπαλόη, Καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων στο Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος διαπρέπει επί σειρά ετών εκτός ελληνικών συνόρων.

Να υπενθυμιστεί ότι η U.E.M.S. είναι φορέας των ειδικών γιατρών με εξέχουσα θέση και παρέμβαση στην ιατρική επιστήμη της Ευρώπης, αφού δραστηριοποιείται σε θέματα ιατρικής εκπαίδευσης, ιατρικής εξειδίκευσης, καθώς και σε θέματα διά βίου μάθησης.

Διαβάστε επίσης

Πώς είναι πραγματικά μία ημικρανία; 14 ασθενείς περιγράφουν

Καθ. Λεωνίδας Πλατανιάς: Ο καρκίνος είναι η χειρότερη αρρώστια – Είναι πολλά αυτά, που δεν ξέρουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.