Πλεύρης: Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα

Η συνύπαρξη γρίπης και COVID-19, προβληματίζει τους επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις και οι συνεννοήσεις για το πλάνο πρόληψης και αντιμετώπισης ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Η εμφάνιση της γρίπης νωρίτερα από το αναμενόμενο, προκαλεί προβληματισμό για το πως μπορεί να εξελιχθεί επιδημιολογικά, αλλά και για την πίεση που μπορεί να ασκηθεί στις δημόσιες μονάδες υγείας και την επάρκεια των εμβολίων έναντι της γρίπης.

Σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια της γρίπης

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε ό,τι υπάρχει έξαρση της γρίπης στη χώρα μας, ωστόσο υπογράμμισε, ότι είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες για να έρθουν τα εμβόλια, ώστε να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός για την γρίπη.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέδωσε την αύξηση στο γεγονός ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμασταν προστατευμένοι επειδή χρησιμοποιούσαμε τη μάσκα λόγω κορωνοϊού και περιορίζαμε την μετάδοση.

Αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό, είπε ότι θέμα επάρκειας δεν υπάρχει και σημείωσε ότι η σύσταση των επιστημόνων και του υπουργείου Υγείας είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, τόνισε ότι αν υπάρξει ανάγκη να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένη διασπορά της γρίπης κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Με δεδομένο ότι στο νότιο ημισφαίριο καταγράφηκε πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο, ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της δραστηριότητας του νοσήματος.

Διαβάστε επίσης

1 στους 10 έχει κάνει την 4η δόση του εμβολίου για την COVID-19 – Έρχεται και επιδημία γρίπης;

Κοιμόταν συνεχώς και πίστευε ότι είχε hangover, αλλά η αλήθεια ήταν οδυνηρή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.