Μέτρα για φακελάκι: Ηλεκτρονικά ραντεβού και για τις χειρουργικές επεμβάσεις, στο μοντέλο των εμβολιασμών

Μέτρα για φακελάκι και ράντζα, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και η πρώτη κίνηση θα είναι τα ηλεκτρονικά ραντεβού και για τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της παραοικονομίας με το φακελάκι στο γιατρό και την ανάπτυξη ράντζων στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Θάνος Πλεύρης είπε ότι στο υπουργείο Υγείας έχουν ετοιμαστεί μέτρα αντιμετώπισης.

Ηλεκτρονικά ραντεβού και για τις χειρουργικές επεμβάσεις

«Σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είμαστε σχεδόν έτοιμοι να πάμε στα ηλεκτρονικά ραντεβού στο νοσοκομείο για τα χειρουργεία. Ηλεκτρονικό ραντεβού και ηλεκτρονικά χειρουργεία για τις χειρουργικές επεμβάσεις».

«Δείτε το μοντέλο των εμβολίων, είπε. Στο μοντέλο των εμβολίων δεν έμπαινε κάποιος μέσα, είναι πάρα πολύ απλό, και έβλεπε τα διαθέσιμα ραντεβού για να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του; Αντίστοιχα θα βλέπει τα διαθέσιμα χειρουργεία».

Σχετικά με την μέτρα και την καραντίνα ασθενών με COVID-19 είπε:

• Η μέρα της νόσησης είναι ημέρα μηδέν, πέντε μέρες καραντίνα. Η καραντίνα αυτή δε σπάει με τίποτα.

• Πέντε μέρες καραντίνα και μετά πέντε μέρες με μάσκα υποχρεωτικά, αυτό είναι το πρωτόκολλο. Γιατί; Γιατί όλες οι χώρες και η Αμερική και η Ευρώπη και το ECDC το CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν αποσυνδέσει την καραντίνα με το τεστ, διότι η καραντίνα θεωρείται ότι αυτό είναι το μίνιμουμ που υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης.

• Το CDC στην Αμερική αναφέρει τις πέντε μέρες, δίνει τη δυνατότητα του αρνητικού τεστ, αλλά υποχρεωτικά για τις δέκα μέρες μάσκα ακόμα κι αν έχεις αρνητικό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει για δέκα μέρες και δεν το συνδέει καθόλου με τεστ και το ECDC έχει τις παρόμοιες οδηγίες με τον ΕΟΔΥ.

Δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω

• Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω, το κύμα ήδη έχει κορυφωθεί, εδώ και μια εβδομάδα όλα τα νούμερα είναι πτωτικά, αναφέρομαι στα κρούσματα, οπότε λογικά και οι δείκτες με τα αρνητικά στοιχεία θα έχουν κι αυτοί την πτωτική τους πορεία.

• Ειδικά σε αυτό το κύμα είδαμε ότι δεν είχαμε διασωληνώσεις, οι διασωληνώσεις δηλαδή γιατί να σας θυμίσω γιατί άκουγα και στις εκπομπές ειδικούς που μιλούσαν και για 400 διασωληνώσεις στο τέλος του μήνα. Οι διασωληνώσεις είναι γύρω στις 140, δεν επιβεβαιώθηκαν, άρα δείχνουν ότι έχουμε νοσηλείες κυρίως στις απλές κλίνες.

• Στους θανάτους ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνδέονται με θανάτους που είναι με COVID. Πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με COVID και όχι από COVID. Διότι το 30% με 35% των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γιατί έχουν πάει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο κι έχουν βρεθεί θετικοί, οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα COVID.

• Το γεγονός ότι το εθνικό σύστημα υγείας δεν πιέζεται σε κλίνες ΜΕΘ δείχνει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση να πάρουμε μέτρα. Τα μέτρα τα παίρνεις για να μην πιέζεται το εθνικό σύστημα υγείας.

Τέλος, μιλώντας για την ενίσχυση του ΕΣΥ τόνισε: «Το εθνικό σύστημα υγείας θα ενισχυθεί και σε προσωπικό. Βγαίνουν 6.000 θέσεις. Θα ενισχυθεί και με στοχευμένες κατευθύνσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι 1,5 δισεκατομμύριο και στην επόμενη μέρα θέλουμε ένα σύστημα το οποίο πατώντας στο πως λειτούργησαν τα εμβόλια που ήταν μια επιτυχής διαδικασία να λειτουργήσει και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια».

Διαβάστε επίσης:

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης για τους εργαζόμενους, οι ελλείψεις φαρμάκων και το άγχος του Μάριου

Οι 10 καλύτερες τροφές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά, να αντέχουν και να λάμπουν

Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ: ένα μοναδικό περιβάλλον για τους μικρούς ασθενείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.