Α.Ξανθός από το νοσοκομείο «Παμμακάριστος»: Αναβάθμιση και όχι απαξίωση, του νοσοκομείου που καλύπτει σημαντικές ανάγκες στο κέντρο της Αθήνας

Το νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος» επισκέφθηκε την Τρίτη (26/7) ο Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της οργάνωσης μελών της 5ης Δημοτικής Κοινότητας και την εκπρόσωπο της διαμερισματικής κοινότητας, στο πλαίσιο περιοδειών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κο Θρασύβουλο Λαδόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό Υγείας και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα λειτουργικά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και την προοπτική αλλαγής του χαρακτήρα του νοσοκομείου σε γηριατρική μονάδα, καθώς ήδη συζητείται σχετική πρόταση σε επίπεδο 1ης ΥΠΕ και υπουργείου Υγείας .

Στη συνέχεια ο κος Ξανθός επισκέφθηκε επιμέρους τμήματα του Νοσοκομείου όπου συνομίλησε με το προσωπικό  και ενημερώθηκε για τις καθημερινές δυσκολίες στη φροντίδα  των ασθενών και στην ανταπόκριση στις ανάγκες της πανδημίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Παμμακάριστος” (ΣΕΝΠ) όπου εκτέθηκαν μία σειρά από ζητήματα, όπως το γεγονός ότι και η ΜΑΦ λειτουργεί χωρίς το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ειδικά ως προς τον Παθολογικό και Χειρουργικό Τομέα, το Ακτινολογικό έχει μόνο 2 γιατρούς, το νοσοκομείο δε διαθέτει Πνευμονόλογο κ.α.

Ξανθός- Επισκεψη σε Παμμακάριστο

Ο Τομεάρχης Υγείας κος Ξανθός παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

– Αυτόματη αναπλήρωση των κενών λόγω συνταξιοδότησης με μόνιμο προσωπικό.
– Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων ΟΑΕΔ με συνταγματικό ορθό τρόπο.
– Άμεση επιστροφή όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή.
– Στοχευμένες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών (15000 σε βάθος τριετίας) σε τομείς που υστερεί το ΕΣΥ (ΠΦΥ, ΤΕΠ, Εργαστήρια, ΜΕΘ, κλινικές λοιμώξεων, αποκατάσταση, ψυχική υγεία, οδοντιατρική περίληψη).
– Γενναία αναβάθμιση μισθολογικών αποδοχών, συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης στο ΕΣΥ.
– Σύγκλιση των δημόσιων δαπανών υγείας με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7%του ΑΕΠ).

Διαβάστε επίσης 

Θ. Πλεύρης: “Ο Τσίπρας έσπασε την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό χωρίς μάσκα”

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλ. Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.