Φωτιά στην Πεντέλη: Στο νοσοκομείο πυροσβέστες και πολίτες – Στο Συντονιστικό του ΕΚΑΒ ο Θ. Πλεύρης

Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη έδωσαν πυροσβέστες, στρατός αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ. Μετά την ασφαλή εκκένωση και μεταφορά παιδιών και προσωπικού από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης , στα άλλα δύο Παίδων, το υπουργείο Υγείας έθεσε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο προληπτικής εκκένωσης δομών.

Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχουν εκκενωθεί οι Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με φορείο και ακόμα 3 άτομα με καρέκλα, οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος). Τα 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκκενώθηκε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Ένα άτομο διακομίσθηκε προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση υπήρξε και από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων τα 2 στον Ερυθρό Σταυρό, 2 στο Ιπποκράτειο και τα υπόλοιπα στη Θάλπη.

Φωτιά στην Πεντέλη: Στο νοσοκομείο πυροσβέστες και πολίτες

Επίσης, το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45): μετέφερε 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς στο 251 ΓΝΑ και 5 πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, 3 στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, βρίσκεται από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να παρακολουθήσει και να συντονίσει δια ζώσης, τις ενέργειες των διασωστών.

Διαβάστε επίσης 

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης»

Φωτιά στην Πεντέλη: Μεταφέρθηκαν τα παιδιά με ασφάλεια, ο Θ. Πλεύρης στο Κέντρο Επιχειρήσεων

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.