Κινητοποιήσεις 18 – 20 Ιουλίου στα διαγνωστικά ιατρεία και πολυιατρεία

Απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου στα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία από τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

Κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά εργαστήρια

Το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξηγεί ότι ο κλάδος προχωρά σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα υγείας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται στα διαγνωστικά ιατρεία και τα πολυιατρεία, καθώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ζητούν «την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια. Διαφορετικά, αναφέρουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το προσωπικό τους, τους προσεχείς μήνες με άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων.

Επίσης, το Συντονιστικό Όργανο των φορέων ΠΦΥ ζητά «όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις. Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Γιατί η φράση «Η άσκηση είναι η θεραπεία μου» είναι επιβλαβής

To 1ο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Νευρολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και τις 46 δομές υγείας του Αιγαίου για την τηλεϊατρική

Από αυτήν την εβδομάδα μονοκλωνικά αντισώματα ως προφυλακτική θεραπεία για ανοσοκατεσταλμένους

14 Συμβουλές για να χάσετε λίπος στην κοιλιά χωρίς δίαιτα

Από τα Ρεκόρ Γκίνες στο Φεγγάρι, η ασπιρίνη κάνει τρελές πωλήσεις 120 χρόνια  

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.