Επίσκεψη Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»

Το νοσοκομείο “Η ΕΛΠΙΣ” επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής (1/6), η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα. Μετά από μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με τη Διοικήτρια κ. Φωτεινή Θειακού, τα ανώτερα στελέχη της ιατρονοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας, αλλά και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, η κα Γκάγκα,  επισκέφθηκε το σύνολο σχεδόν των χώρων του νοσοκομείου.

Η περιήγηση αυτή προσέφερε την έμπρακτη ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης που προηγήθηκε, με στόχο την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων και τη βελτίωση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας.

Επίσκεψη Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»

Ξεκινώντας από την Καρδιολογική κλινική υπό τη συνοδεία του Συντονιστή Διευθυντή της κ. Αθ. Τρίκα, η περιήγηση συμπεριέλαβε ακόμη:

1. τα Χειρουργεία και τη ΜΕΘ με τη συνοδεία της Διευθύντριας Αναισθησιολόγου κ. Φρ. Γιαννακά και της Πνευμονολόγου Επιμ. Α΄ κ. Μ. Αυδίκου, οι οποίες ενημέρωσαν την Υπουργό για την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού,

2. την Παθολογική κλινική, της οποίας το ανθρώπινο δυναμικό ανταπεξήλθε των δύσκολων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, με τη συνοδεία της Επιστημονικά Υπεύθυνης Διευθύντριας, Λοιμωξιολόγου κ. Αρχ. Φράγκου,

3. την Ουρολογική κλινική, με τη συνοδεία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και Επιστ. Υπεύθυνου Διευθυντή κ. Εμμ. Τσαγκατάκη,

4. το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα (μονάδες Αξονικού Τομογράφου, Υπερήχων και Μαστογράφου), όπου επίσης αναφέρονται ζητήματα ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, με τη συνοδεία του Επιστ. Υπεύθυνου Διευθυντή κ. Άγγ. Θεοδοσίου, καθώς και της Επιμελήτριας Α’, κ. Κ. Σωτηράκου η οποία, μαζί με τον έτερο Επιμελητή Α’ κ. Γ. Ριγανά, καλύπτουν το σύνολο των αναγκών εφημέρευσης του Τμήματος.

5. το τμήμα Αιμοδοσίας, το οποίο κατορθώνει παρά τις δύσκολες συνθήκες τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων αίματος, υπό τη συνοδεία της Επιστ. Υπεύθυνης Διευθύντριας κ. Ειρ. Γεωργακοπούλου και, τέλος,

6. τον διαμορφωμένο αύλειο χώρο στον οποίο θα πραγματοποιείται μέρος του ερευνητικού προγράμματος (η φυσική άσκηση ασθενών) από το Ιατρείο Long-CoViD του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Εμφανής, κατά την επίσκεψη των χώρων, ήταν η σπουδαιότητα του ρόλου του νοσηλευτικού προσωπικού, τον οποίο είχε αναδείξει προηγουμένως η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Χ. Κοντογιάννη, καθώς και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση της ποιότητας του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως εκτέθηκαν από την Προϊσταμένη του Γραφείου Ποιότητας κ. Γ. Οικονομοπούλου.

Επίσης, αναδείχθηκε ο εκπαιδευτικός ρόλος του νοσοκομείου στο σύνολο των ειδικοτήτων που διαθέτει εκπαιδεύοντας σήμερα (76) συνολικά ειδικευόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Υπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.

Η κα Γκάγκα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για όσα είδε στη σημερινή επίσκεψη, συνεχάρη τα στελέχη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και δεσμεύτηκε να προβεί σε ενεργειες για να βελτιώσει ότι είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης 

Η απροετοίμαστη Γκάγκα, ο απών Αρκουμανέας και το λάθος της Θεοδωρίδου

Eμφυτεύσιμη συσκευή ανακουφίζει από τον πόνο χωρίς φάρμακα ψύχοντας τα νεύρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.