Απεργία και στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών την Τετάρτη 22/6

Κινητοποιήσεις στο ΕΣΥ την Τετάρτη 22 Ιουνίου καθώς θα πραγματοποιηθούν απεργία και στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδα (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν την Τετάρτη 22/6 στάση εργασίας 8 με 12πμ πανελλαδικά και συγκέντρωση στις 9:00 πμ. στην Αθήνα στην πλατεία Μαβίλη.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με τη στάση εργασίας ζητούν:

  • Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.
  • Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού πρόσθετων και τακτικών εφημεριών μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα.
  • Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Χορήγηση σε όλους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι.

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των τακτικών εφημεριών των υγειονομικών. Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα “μετά τη ψήφιση του Νόμου αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών”.

Κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ

Οι νοσηλευτές και το υγειονομικό προσωπικό προχωρά σε κινητοποιήσεις με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα:

Για την Τετάρτη 22 Ιουνίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και στάση εργασίας 8π.μ. – 3μ.μ στα νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης στις 9 το πρωί και στη συνέχεια σε πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ με την απεργία και τη στάση εργασίας των νοσηλευτών διεκδικεί:

– Ισχυρή Δημόσια Υγεία Πρόνοια
– Μονιμοποίηση συμβασιούχων
– Άρση Αναστολών
– Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
– Ένταξη στα ΒΑΕ
– Αύξηση μισθών – Ανθυγιεινό επίδομα
– Επαγγελματική νόσος – εργατικό ατύχημα.

Διαβάστε επίσης

Καύσωνας – Οι νεότερες οδηγίες προστασίας του υπουργείου Υγείας

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις, τι αλλάζει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.