ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων επιπλοκών

Ανακαλείται παρτίδα αντηλιακού καθώς εμφανίστηκαν ήπιες επιπλοκές, όπως κοκκίνισμα δέρματος, και η παρασκευάστρια εταιρεία ήδη ανακάλεσε τα συγκεκριμένα προιόντα και ενημέρωσε τον ΕΟΦ.

Η παρτίδα αντηλιακού που ανακαλείται

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα 25/5 την ανάκληση της παρτίδας Τ01, με ημ/νία λήξης 03/2025, του καλλυντικού προϊόντος “Babe Super Fluid Mattifying Sunscreen SPF50 Oil-Free 50 ml“, της εταιρεία Laboratorios Babé, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της παραγωγού εταιρείας κατόπιν ορισμένων αναφορών καταναλωτών για εμφάνιση ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών (ερυθρότητα δέρματος & αίσθημα καύσου που αποχωρούν μετά από λίγο), χωρίς επίδραση στην ασφάλεια και την υγεία τους ή στη δραστικότητα και την ποιότητα του προϊόντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία INNOVIS PHARMA ΑΕΒΕ, ως διανομέας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Διαβάστε επίσης

Η Νο 1 δίαιτα για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε

Σκλήρυνση κατά πλάκας: 14-16 θεραπευτικές προσεγγίσεις – διαχειρίσιμο το 85% όλων των μορφών

Τελικά πόσο επικίνδυνη είναι η ευλογιά των πιθήκων; Τα σενάρια πανδημίας, τι θα γίνει με τον εμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.