Υπουργείο Υγείας: Σύσκεψη Πλεύρη με τους Διοικητές των ΥΠΕ για τις περιπτώσεις θανάτων στα νοσοκομεία

Σε συναγερμό βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, μετά τις καταγγελίες για θανάτους ασθενών στα νοσοκομεία και τις τοποθετήσεις των συγγενών περί παραμέλησης.

Ενδεικτική, είναι η περίπτωση του 43χρονου στη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωή του σε έναν διάδρομο, αλλά και του 3χρονου κοριτσιού την περίοδο του Πάσχα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συγκάλεσε σύσκεψη με τους Διοικητές των Υγειονομικων Περιφερειών (ΥΠΕ) ώστε να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα. Στη σύσκεψη παραβρίσκεται και η αναπληρώτρια υπουργός, Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Το τελευταίο διάστημα και το υπουργείο Υγείας γίνεται δέκτης καταγγελιών από συγγενείς ασθενών, ότι πιθανώς να υπάρχουν ευθύνες στα νοσοκομεία για τους θανάτους των ασθενών, αλλά και παραμέληση.

Ενδεικτικό είναι ό,τι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέταξε για πρώτη φορά πριν από περίπου έναν μήνα, ΕΔΕ για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου, ενός τρίχρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας και για τον θάνατο του 43χρονου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πέθανε την 12η Απριλίου σύμφωνα με τους συγγενείς του, σε έναν διάδρομο χωρίς να το παρατηρήσει κανείς.

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εστιάσει στις έρευνες, που πρέπει να γίνουν, ώστε να διαλευκανθούν όλα τα περιστατικά και τα πιθανά τους αίτια, προκειμένου να μη μείνουν σκιές.

Από την άλλη, οι συγγενείς στην περίπτωση του 43χρονου αλλά και του 3χρονου κοριτσιού προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και έχουν διορίσει και τεχνικούς συμβούλους, ώστε να γίνει αναλυτική έρευνα, ενώ είναι και σε αναμονή για τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε οι  διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά.

«Ως ασθενής, όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου, αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά, να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα, για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε στους ΥΠΕαρχες, όπως αναφέρουν πηγές.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Δημήτρης loves Θεόδωρο – Οι ασθενείς στο περιθώριο

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.