Ξεκινά έλεγχος στη συνταγογράφηση των γιατρών – Συσκέψεις Πλεύρη στον ΕΟΠΥΥ

Ξεκινά έλεγχος στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων, όπως αποφασίστηκε στις συσκέψεις που πραγματοποίησε για τα ποιοτικά κριτήρια του ΕΟΠΥΥ και τον real time έλεγχο, την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε με την Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και τη μη εκτελεστική Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συσκέψεις με τη διοίκηση και τους διευθυντές προκειμένου να ξεκινήσει η προεργασία για την υλοποίηση του νέου νόμου για τα ποιοτικά κριτήρια του ΕΟΠΥΥ και τον real time έλεγχο.

Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στο clawback ειδικά της Πρωτοβάθμιας το οποίο διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Έλεγχος στη συνταγογράφηση

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «θα ξεκινήσουν αμέσως διοικητικά μέτρα, όπως είναι ο έλεγχος στη συνταγογράφηση και πρωτόκολλα που υπάρχουν στις εξετάσεις.

Επίσης θα αναζητηθούν χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια για post- covid περιστατικά που θα ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς των πρωτοβάθμιων δομών, ενώ ήδη τα νέα όρια που έχει εγκρίνει το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, εκτιμούν παραπάνω ποσά για όλες τις κατηγορίες παρόχων, βάση της εσωτερικής ανακατανομής προκειμένου να μειωθεί το clawback».

Ο στόχος του Υπουργού είναι να ενισχυθούν οι προϋπολογισμοί για το 2022 για να υπάρχουν ρεαλιστικοί στόχοι ως προς το clawback και να γίνει μια συζήτηση για το 2023 όπου πλέον η Πολιτεία θα είναι έτοιμη να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες πράξεις ώστε να μειωθεί δραστικά το clawback σε όλους τους ιδιώτες παρόχους.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ ότι δεν υπάρχουν περίπτωση να κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα όλοι όσοι εργάζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ που πλέον έρχεται στις κεντρικές δομές, θα αξιοποιηθούν όπως αξιοποιούνται και τώρα στις υφιστάμενες δομές και δεν τίθεται θέμα να κλείσει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης

Γυροειδής αλωπεκία ή τριχοφάγος: Τα κενά σε μαλλιά ή γένια

Αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους πολίτες και τους γιατρούς για την ευλογιά των πιθήκων – Τι πρέπει να κάνετε

Οι 10 καλύτερες τροφές για υγιή και γερά μαλλιά

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Δημήτρης loves Θεόδωρο – Οι ασθενείς στο περιθώριο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.