Πλεύρης: Δεν συνδέονται τα εμβόλια με τα κρούσματα περικαρδίτιδας

Διέψευσε τη φημολογία που συνδέει τουςτα εμβόλια κατά της COVID-19, με τα κρούσματα περικαρδίτιδας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επικαλούμενος έρευνα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμακων (ΕΟΦ), για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από σχετική έρευνα του ΕΟΦ δεν υπάρχει καμία αύξηση των επιπλοκών στους νέους.

«Πάντοτε υπήρχαν και εμφράγματα και θρομβώσεις, δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως αύξηση, δεν μπορεί να συνδεθεί αυτό με το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλή έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουμε τη δυνατότητα χάρη σε αυτά να λέμε έχουμε μπει σε άλλη φάση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, ο κος Πλεύρης.

Πλεύρης: Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όσο διαρκεί η πανδημία

Επανέλαβε δε, πώς για όσο διαρκεί η πανδημία οι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές θα βρίσκονται σε αναστολή, διαχωρίζοντας τους από τους διοικητικούς υπάλληλους, υποστηρίζοντας παράλληλα την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όσο οι σκληροί δείκτες της πανδημίας υποχωρούν.

Διαβάστε επίσης 

ΣΦΕΕ προς Πλεύρη: Ασαφή και χωρίς αιτιολόγηση τα μέτρα για το φάρμακο

Θ. Ζαούτης: Αυτή είναι η νέα πανδημία που πλησιάζει – Ποια προβλήματα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε προσεχώς

ΕΟΔΥ: Δωρεάν εξετάσεις για 4 λοιμώδη νοσήματα, από 16 – 22 Μαΐου

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.