Αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό: Έως 60.000 ευρώ τον χρόνο για τους ιδιώτες – Επιπλέον για τους γιατρούς του δημοσίου

Οι αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό, ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και είναι τουλάχιστον διπλάσιες από τις αντίστοιχες αμοιβές που είχαν προβλεφθεί για παρόμοια εγχειρήματα στο παρελθόν (π.χ. οικογενειακός γιατρός, κ.λπ.)

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για Όλους»της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ότι οι αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό που θα δίνει το κράτος θα κινούνται μεταξύ 20 και 40 ευρώ.

Αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό

Οι αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό θα διαμορφώνονται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών. «Στα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός για τον προσωπικό γιατρό που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 40.000 ευρώ τον χρόνο κατ’ ελάχιστο έως 60.000 ευρώ για τους γιατρούς που θα εξαντλήσουν το όριο των εγγεγραμμένων ασθενών, δηλ. 2.000 ασθενείς το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε πληρωμή κατά ασθενή από 20 έως 40 ευρώ για τους προσωπικούς γιατρούς.

«Μεσοσταθμικά λοιπόν, εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Οι γιατροί του δημοσίου και συγκεκριμένα των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και των άλλων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος, ανα αναλάβουν να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Διαβάστε επίσης

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος τρεξίματος για 1,6 χλμ; Πίνακας ανάλογα με το φύλο και την ηλικία

Χοιρινό κρέας – Δείτε που υπερτερεί σε σύγκριση με το στήθος κοτόπουλου

Ο ιός Η1Ν1 πιθανός απόγονος της ισπανικής πανδημικής γρίπης του 1918

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.