Ποιος είναι ο μέσος χρόνος τρεξίματος για 1,6 χλμ; Πίνακας ανάλογα με το φύλο και την ηλικία

Ο μέσος χρόνος τρεξίματος για να τρέξετε 1,6 χλμ ή ένα μίλι αλλάζει με βάση το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τη διατροφή. Πολλοί άλλοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των υποδημάτων και της εδάφους.

Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των παραγόντων που επηρεάζουν τους χρόνους τρεξίματος, είναι δύσκολο να αναφέρουμε έναν μόνο χρόνο που να αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο όλων των ομάδων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χρονικά πρότυπα που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως βάση για σύγκριση.

Μέσος χρόνος τρεξίματος

Ο προσδιορισμός του μέσου χρόνου που χρειάζεται για να τρέξει κάποιος 1,6 χλμ ή ένα μίλι είναι δύσκολος, καθώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που να αναφέρει τους μέσους χρόνους μιλίων, αναφέρει το medicalnewstoday.com.

Ως σημείο εκκίνησης, το Army Physical Fitness Test (APFT) περιγράφει πρότυπα για το πόσο γρήγορα θα πρέπει να μπορούν να τρέξουν 3 χλμ οι άνδρες και οι γυναίκες σε διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Οι πληροφορίες στον παρακάτω πίνακα προέρχονται από αυτά τα πρότυπα.

Ο πίνακας δείχνει τον μέσο ρυθμό τρεξίματος ανά μίλι ανδρών και γυναικών δρομέων με βάση το τρέξιμο των 2 μιλίων στο APFT. Δείχνει επίσης πόσο γρήγοροι, σε λεπτά και δευτερόλεπτα, πρέπει να είναι οι άνδρες και οι γυναίκες δρομείς για να καταταγούν στο κορυφαίο 1% και στο κορυφαίο 50% των ηλικιακών ομάδων τους.

Ποιος είναι ο μέσος χρόνος για να τρέξετε 1,6 χλμ ή ένα μίλι

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χοιρινό κρέας – Δείτε που υπερτερεί σε σύγκριση με το στήθος κοτόπουλου

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Βραβεία Tripadvisor – Υψηλές θέσεις για τις ελληνικές παραλίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.