Στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή των νοσοκομειακών γιατρών για τον προσωπικό γιατρό

Με στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νομοσχέδιο “Γιατρός για όλους” για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – την καθιέρωση του “προσωπικού γιατρού” για όλους τους πολίτες.

Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα την Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται η ψήφισή του.

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με πανελλαδική στάση εργασίας 11:00-3:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια, πορεία προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απορρίπτει, όπως αναφέρει, στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο είναι «συνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Oι γιατροί επισημαίνουν πως διεκδικούν την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και Π.Φ.Υ., με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, «με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών όλο το 24ωρο», όπως τονίζουν.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι γιατροί της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ).

 

Διαβάστε επίσης

Παράθυρο Πλεύρη, για άρση αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Δείτε την τροπολογία για clawback και rebate – Ανοικτά και το Σάββατο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τα αντιικά

Αγωνία τέλος για χιλιάδες ευάλωτους ασθενείς: Έρχεται το μονοκλωνικό αντίσωμα που προστατεύει από την COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.