Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας η Μίνα Γκάγκα

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κα Γκάγκα βρέθηκε στους χώρους όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος των αποθεμάτων αίματος, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Κέντρου, Παναγιώτη Κατσίβελα, τον επιστημονικά υπεύθυνο αιματολόγο Κωνσταντίνο Σταμούλη, καθώς και με όλο το επιστημονικό προσωπικό.

«Το Κέντρο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση και η προσφορά των ανθρώπων που δουλεύουν μέρα-νύχτα για τον έλεγχο του αίματος. Χάρη στη δική τους δουλειά, μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αίματος που μεταγγίζεται στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Κάθε μονάδα αίματος που προσφέρεται από τους εθελοντές αιμοδότες ελέγχεται μοριακά και πιστοποιείται πριν χρησιμοποιηθεί», τόνισε η κα Γκάγκα, υπενθυμίζοντας την ύψιστη αξία της προσφοράς αίματος.

«Υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από τακτική μετάγγιση
και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εθελοντική αιμοδοσία η
οποία είναι ακίνδυνη και απόλυτα ασφαλής και αποτελεί πραγματικό δώρο
ζωής», υπογράμμισε η κα Γκάγκα.

Το Ε.ΚΕ.Α ελέγχει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 310.000 μονάδες αίματος (ποσότητα που αντιστοιχεί σε περισσότερα από τα μισά αποθέματα της χώρας σε αίμα), καλύπτοντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, των νησιών και της Κρήτης (τα υπόλοιπα ελέγχονται στη Θεσσαλονίκη).

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2021 ελέγχθηκαν επίσης μοριακά στο Ε.ΚΕ.Α 1,2 εκατομμύρια δείγματα για κορονοϊό. Οι έλεγχοι Covid συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά, με ανάλυση 4.200 δειγμάτων PCR σε ημερήσια βάση.

Ο πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α δήλωσε: «Σήμερα επισκέφθηκε το Ε.ΚΕ.Α η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα με σκοπό να χαράξει την στρατηγική του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εμπρός στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν, και να δηλώσει έμπρακτα την στήριξη του Υπουργείου στις προσπάθειες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την αναγνώριση της προσφοράς του Ε.ΚΕ.Α στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κα Γκάγκα, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Ε.ΚΕ.Α».

Διαβάστε επίσης 

Αιμοδοσία: Μεταδίδεται ο κορωνοϊός με την μετάγγιση; Πότε μπορούν να δώσουν αίμα όσοι είχαν μολυνθεί;

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Κορονοϊός: 16.962 νέα κρούσματα, 53 θάνατοι και 459 διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.