Νέα παράταση στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων πολιτών μόνο από γιατρούς του ΕΣΥ

Νέα παράταση για ένα μήνα στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων πολιτών μόνο από γιατρούς του ΕΣΥ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι ανασφάλιστοι πολίτες από την 1η Φεβρουαρίου θα έπρεπε να απευθύνονται μόνο σε γιατρούς του δημόσιου τομέα για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, τα οποία έως σήμερα μπορούν να συνταγογραφούν και ιδιώτες γιατροί.

Συνταγογράφηση ανασφάλιστων πολιτών μόνο από γιατρούς του ΕΣΥ

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι «η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου του 2022, για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της πανδημίας COVID-19».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία οι ανασφάλιστοι πολίτες από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα μπορούσαν να πάρουν συνταγή ή παραπεμπτικό μόνο από τις δημόσιες δομές και όχι από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

Στη συνέχεια δόθηκε νέα παράταση στη συνταγογράφηση ανασφάλιστων πολιτών μόνο από γιατρούς του ΕΣΥ μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει τελικά από την 1η Μαρτίου 2022.

Το θέμα της συνταγογράφησης των ανασφάλιστων πολιτών υπήρξε και αφορμή αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με τον τον τομεάρχη Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέα Ξανθό να καταλογίζει τη σοβαρή υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε απαντήσει ότι «οι ανασφάλιστοι προστατεύονται πλήρως, αλλά πλέον θα ελέγχεται η προκλητή συνταγογράφηση, καθώς τα τελευταία χρόνια η δαπάνη διπλασιάστηκε με συνταγές σε ΑΜΚΑ, που δεν αντιστοιχούσαν σε ανθρώπους με κατοικία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει 310 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε επίσης

Παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τι θα αποφασιστεί για τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Το τέλος της πανδημίας πλησιάζει αλλά θα μάθουμε να ζούμε με την COVID-19

Σαρηγιάννης: Πώς επηρέασε την επιδημία το «lockdown» του χιονιά – Η νέα πρόγνωση, η αύξηση των θανάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.