Μητσοτάκης: Το μήνυμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεχές

“Το μήνυμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεχές” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη από την Λήμνο όπου μετέβη αμέσως μετά την παρουσία του στον εορτασμό των Θεοφανίων, στον Άγιο Ευστράτιο.  

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα είναι Δέλτα” και από αυτούς “το 86% είναι ανεμβολίαστοι”, ενώ υπογράμμισε την σημασία του εμβολιασμού  ενόψει και της έναρξης των σχολείων σημειώνοντας παράλληλα ότι “το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα».

Τήρηση των μέτρων και ενισχυτική δόση 

«Τώρα που θα ανοίξουμε και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός, αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της ενισχυτικής δόσης. «Έχουμε πάει πολύ καλά με την τρίτη δόση. Την ανοίξαμε πριν από όλους τους άλλους στην Ευρώπη, οπότε προφθάσαμε και χτίσαμε τείχος ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ευρύτερη εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στο 82%.

Μητσοτάκης: Το μήνυμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεχές
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ιατρικής μονάδας, επισημαίνοντας τη σημασία του εμβολιασμού για όλους, ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης 

Υπό εξέταση η ακύρωση του πιστοποιητικού για εμβολιασμένους που νόσησαν

Τα διαφορετικά συμπτώματα της Όμικρον σε εμβολιασμένους με 1, 2 ή 3 δόσεις και σε ανεμβολίαστους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.