Μίνα Γκάγκα: Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα έχει αδυναμίες

Για αδυναμίες στη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας, στη χώρα.

«Δεν θέλω κάνω σχόλιο για ένα άρθρο που έχει κάποιες αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά η  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Η κα. Γκάγκα αναφερόμενη στις ΜΕΘ είπε ότι «τα διορθωτικά μέτρα που κάνουμε είναι συνεχή. Μέσος χρόνος αναμονής είναι μία ημέρα. Είναι πολύ λίγα τα νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα , επεσήμανε πως κάθε εβδομάδα γίνεται σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να εξετάζει όλα τα δεδομένα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο εάν επικρατήσει η Όμικρον με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Δεν συμφωνώ με τον αριθμό για τις 400 κλίνες ΜΕΘ και ότι το σύστημα θα είναι στα όρια του. Δεν στοιχειοθετείται αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, η είσοδος στην Ελλάδα

Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στην επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου PCR, που έχει γίνει εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών για όσους επισκέπτες από το εξωτερικό (Έλληνες ή αλλοδαπούς) άνω των πέντε ετών φτάνουν στη χώρα από την ερχόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Μαγιορκίνης: Χρειάζεται παραπάνω ανάλυση 

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε πως ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να δούμε είναι πως η συγκεκριμένη μελέτη έγινε σε περίοδο που γινόντουσαν εμβολιασμοί «και δεν έχουν συμπεριλάβει καθόλου το πόσοι ήταν εμβολιασμένοι με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλες ανισότητες από περιφέρεια σε περιφέρεια».

«Είναι ένα θέμα που χρειάζεται παραπάνω ανάλυση για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης 

Σωτήρης Τσιόδρας: Θλίψη για την πολιτική αντιπαράθεση από μία παλαιότερη μελέτη

Με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών και όχι 48 ωρών η είσοδος στην Ελλάδα από όλες τις χώρες

Παπαευαγγέλου: Ζούμε κάτω από τη σκιά της «Όμικρον»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.