Οικονόμου: Ξεκινά από αύριο η επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών

Ξεκινά από αύριο η επιστράτευση των γιατρών, αν δεν καλυφθούν ως σήμερα το βράδυ τα κενά,  ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, το υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τις οριστικές απαντήσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν το υπουργειο Υγείας είναι έτοιμο και από αύριο ξεκινά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, τις διαδικασίες επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμoυ.

Επιδημιολογική κατάσταση

Για την επιδημιολογική κατάσταση είπε ότι είναι επιβαρυμένη και το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση. Επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το όπλο μας είναι το εμβόλιο, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι εξακολουθεί η μέριμνα μέσω ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Επανέλαβε ότι έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ ενώ υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου σύνδεσης της τρίτης δόσης με την δυνατότητα εισόδου σε κλειστούς χώρους για τους άνω των 65 ετών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως δεν πρόκειται να γίνουν παρεκκλίσεις από την βασική φιλοσοφία των υγειονομικών μέτρων που ως κορυφαία προτεραιότητα έχει την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και για την πρώτη και για την τρίτη δόση, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική και πρόσθεσε:

Ό,τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να έχουν την προστασία απέναντι στον κορονοιό όντας εμβολιασμένοι όπως πρέπει- δηλαδή,και με την τρίτη δόση- να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει, παρακολουθώντας και τους ρυθμούς αύξησηη αυτών των εμβολιασμών”.

Επανέλαβε τέλος, ότι δεν συζητάμε περιορισμό ελευθεριών για εμβολιασμένους, δεν συζητάμε κανενός είδους lockdown, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά κανενός είδους υποχρεωτικότητα και συνεχίζουμε με την φιλοσοφία των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει.

Τα κενά θα καλυφθούν

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είχε διαμηνύσει μιλώντας νωρίτερα,  στο OPEN, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά το αίτημα των ιδιωτών γιατρών για διάταξη περί ακαταδίωκτου ο υπουργός Υγείας, είπε ότι υπάρχει αίτημα για προστασία των γιατρών από αβάσιμες μηνύσεις αλλά από την άλλη πλευρά θέλει μια πολύ λεπτή ισορροπία γιατί δεν μπορούμε να στερήσουμε τι δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης 

Συναγερμός σε κυβέρνηση, ΕΣΥ, αγορά ενόψει Χριστουγέννων

Πλεύρης: Εντός της εβδομάδας η επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.