Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει αποκλεισμό ομοφυλόφιλων αιμοδοτών

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει αποκλεισμό ομοφυλόφιλων αιμοδοτών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, με επιστολή του, προς τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, ζήτησε να προχωρήσει στην αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. που αποκλείει τους ομοφυλόφιλους από την αιμοδοσία.

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει αποκλεισμό ομοφυλόφιλων αιμοδοτών

Όπως ανέφερε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής στο υπάρχον έντυπο που αφορά το «Ιστορικό Αιμοδότη» δηλώνεται ότι απαγορεύεται να δώσει αίμα «όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977». Kάτι που δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα και προφανώς – όπως τόνισε- χρήζει επανεξέτασης.

«Στις 24 Σεπτεμβρίου απέστειλα στον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας έγγραφο, ζητώντας τροποποίηση του συγκεκριμένου εγγράφου», ενημέρωσε ο υπουργός, λέγοντας ότι  συστάθηκε επιτροπή για να επανεξετάσει τα έντυπα, ώστε να είναι σύγχρονα.

«Καλές οι πορείες και οι διεκδικήσεις στα θέματα δικαιωμάτων, αλλά καλύτερες είναι οι πράξεις.”, ανέφερε ο κ.Πλεύρης.

Το έγγραφο που προβλέπει αποκλεισμό ομοφυλόφιλων αιμοδοτών

Συγχαρητήρια από Ανδρέα Ξανθό

Παίρνοντας το λόγο, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, συνεχάρη τον υπουργό που επιλύει μια εκκρεμότητα που δεν είχε διορθωθεί.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Ο εμβολιασμός είναι η λύση ενάντια στην πανδημία

Τα πολλά καρπούζια του Θάνου Πλεύρη, η απομάκρυνση Αρκουμανέα και η σαφής απουσία Χαρδαλιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.