Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Τις επόμενες ημέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια, ώστε να πραγματοποιούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο  ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι έως τώρα στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Τρίτη δόση

Αναφορικά με την τρίτη δόση, υπογράμμισε, ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζόμενη σε δυο παράγοντες: την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα ραντεβού και για την τρίτη δόση.

Πρόσθεσε τέλος, ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού για την πρώτη δόση.

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμοί και σε ναούς – Η αρχή στην Κρήτη

Στο βάθος κι άλλοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – 1 στους 4 στο ΕΚΑΒ ανεμβολίαστος

Θεμιστοκλέους κατά ΠΟΕΔΗΝ: Συμβάλλει στον αντιεμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.