Τα 100 καλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο το 2021

Για τρίτη χρονιά το Newsweek συνεργάστηκε με τη Statista Inc, την παγκόσμια εταιρεία έρευνας δεδομένων, και καταγράφει τα καλύτερα νοσοκομεία στον κόσμο.

Τα 2.000 νοσοκομεία που αναφέρονται στη λίστα, λειτουργούν σε 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και του Καναδά και ξεχωρίζουν για την αριστεία τους, τους διακεκριμένους γιατρούς, την κορυφαία νοσηλευτική φροντίδα και την υπερσύγχρονη τεχνολογία αιχμής.

Τα 10 καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου

Πρώτο στην κατάταξη είναι το πασίγνωστο νοσοκομείο Mayo Clinic στις ΗΠΑ, ακολουθεί η Κλινική του Κλίβελαντ και στην 3η θέση είναι το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν:
  • το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τορόντο στον Καναδά,
  • το νοσοκομείο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ,
  • το Charité – Universitätsmedizin στο Βερολίνο της Γερμανίας,
  • το Karolinska Universitetssjukhuset στη Σουηδία (φωτό),
  • το Γενικό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης,
  • το Κέντρο Hospitalier Universitaire Vaudois στην Ελβετία και
  • το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ισραήλ.

Statista – Παγκόσμιο Συμβούλιο Ιατρικών Εμπειρογνωμόνων

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ιατρικών Εμπειρογνωμόνων ιδρύθηκε από τη Statista για να δημιουργήσει αυτή τη λίστα. Πρόκειται για ανεξάρτητο φορέα.

Μεθοδολογία

Η κατάταξη των καλύτερων νοσοκομείων στον κόσμο παραθέτει τα καλύτερα νοσοκομεία σε 25 χώρες: ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδία, Αυστραλία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Αυστρία, Ταϊλάνδη, Ελβετία, Σουηδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ισραήλ και Σιγκαπούρη. Οι χώρες επιλέχθηκαν κυρίως με βάση το βιοτικό επίπεδο / προσδόκιμο ζωής, το μέγεθος του πληθυσμού, τον αριθμό των νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα δεδομένων.

Οι κατάλογοι βασίζονται σε τρεις πηγές δεδομένων:

• Συστάσεις ιατρικών εμπειρογνωμόνων (γιατροί, διευθυντές νοσοκομείων, επαγγελματίες υγείας)
• Αποτελέσματα από έρευνες ασθενών
• Ο αριθμός των νοσοκομείων που εκπροσωπούνται από κάθε χώρα ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα δεδομένων στην αντίστοιχη χώρα.

Οι ΗΠΑ είχαν τα περισσότερα νοσοκομεία (350), ενώ το Ισραήλ και η Σιγκαπούρη εκπροσωπήθηκαν με 10 νοσοκομεία το καθένα. Συνολικά, 2.000 νοσοκομεία κατατάχθηκαν σε αυτή την κατάταξη.

Οι βαθμολογίες είναι συγκρίσιμες μόνο μεταξύ νοσοκομείων στην ίδια χώρα, επειδή εξετάστηκαν διαφορετικές πηγές εμπειρίας ασθενών και ιατρικών στοιχείων σε κάθε χώρα.

Δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατή η εναρμόνιση αυτών των δεδομένων, δεν είναι δυνατή και η σύγκριση μεταξύ των βαθμολογιών ανάμεσα στις χώρες (παράδειγμα: Μια βαθμολογία 90 στη χώρα Α δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό το νοσοκομείο είναι καλύτερο από ένα νοσοκομείο με βαθμολογία 87 στη χώρα Β).

Τα εξειδικευμένα νοσοκομεία όπως τα νοσοκομεία για παθήσεις της καρδιάς ή για τους ογκολογικούς ασθενείς δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.

Δείτε τα 100 καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου

Πηγή: newsweek.com

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.