Πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί – νέα έκκληση της κυβέρνησης σε όσους αμελούν το εμβόλιο

Κοντά στα 3 εκατομμύρια βρίσκονται οι εμβολιασμοί που έχουν διενεργηθεί στη χώρα, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει σχεδόν καθημερινά ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρεί με υποδειγματικό τρόπο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το μεσημέρι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί πάνω από 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 Έλληνες (19,3% του πληθυσμού) έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 8% του πληθυσμού

«Στο δρόμο για το τείχος ανοσία δεν χάνουμε ούτε ώρα»

Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο, επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση απευθύνοντας αλλεπάλληλες εκκλήσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο και δεν το έχουν κάνει ακόμη.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κυβέρνηση στους πολίτες μεγαλύτερες ηλικίες, στις οποίες καταγράφεται ακόμη και σήμερα ένα σημαντικό ποσοστό (έως και πάνω από 40% κατά περίπτωση) ανεμβολίαστων.

Η όσο γίνεται ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι ο κύριος λόγος – κατά την κυβέρνηση – για τον οποίο δόθηκε η δυνατότητα στους νεότερους (30 – 39 ετών) να εμβολιαστούν, εκτός προτεραιότητας, με το εμβόλιο AstraZeneca.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σταδιακά θα αυξηθούν περαιτέρω.

Αποκλιμάκωση 

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, είναι θετικό το γεγονός ότι παρατηρείται σταδιακή αλλά αργή αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών στοιχείων στην επικράτεια.

Ωστόσο η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει να αρθούν οι περιορισμοί εν όψει Πάσχα.

«Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό, αλλά σηματοδοτεί και το πέρασμα της χώρας στη μετά covid εποχή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα από όλους», επανέλαβε η Αριστοτελία Πελώνη.

Διαβάστε επίσης

Στα μέσα Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί Covid-19 στον ιδιωτικό τομέα – όλη η διαδικασία

Ποιοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο από σήμερα και ποιοι από μεγάλη Πέμπτη

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις το Πάσχα – με διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.