Στις 19 Απριλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Στο 14% ανέρχεται το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, σημείωσε, έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και 743.000 με δύο δόσεις, ποσοστό 7%,

Στην συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως συνεχίζεται ο εμβολιασμός στους άνω των 30 χρόνων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφορικά με την προτεραιοποίηση είπε ότι από 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια και παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 14 Απριλίου  η χώρα μας παραλαμβάνει 33.600 δόσεις του νέου εμβολίου της Johnson & Johnson τα οποία θα ξεκινήσουν να γίνονται από τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Επιπλέον από το περασμένο Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα και για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. Πλέον μάλιστα θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και όχι μόνο με αυτό της AstraZeneca.

Πλατφόρμα ραντεβού επόμενης ηλικιακής ομάδας

Σύμφωνα με κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα ανοίγει σε τρεις φάσεις για τις νέες κατηγορίες.

Στις 16 Απριλίου και μέχρι τις 19  θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ομάδα με υποκείμενα νοσήματα  ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο. Αφορά στις ηλικίες 18-59 ετών ανάλογα με το νόσημα από το οποίο πάσχουν.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου η πλατφόρμα ανοίγει για εκπαιδευτικούς και για πολίτες 55-59 ετών

Το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει για τους πολίτες 50-54 ετών.

Διεύρυνση εμβολιαστικών σημείων

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα σημεία των εμβολιασμών στη χώρα το επόμενο διάστημα, ο γενικός γραμματέας της ΠΦΥ.

Ειδικότερα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, να γίνονται εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς, Πολυϊατρεία.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.