Έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

Στελέχη του υπουργείου Υγείας, του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ και λοιμωξιολόγοι βρέθηκαν το πρωί στο Νοσοκομείο Κοζάνης, που δέχεται ισχυρή πίεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή.

Αποφασίστηκε η μεταφορά non covid περιστατικών σε ιδιωτική κλινική της Κοζάνης, ενώ η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου θα διατεθεί για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Οι νοσηλευόμενοι της ψυχιατρικής κλινικής θα μεταφέρθούν σε ιδιωτική δομή της πόλης. Αυτήν την στιγμή στο Νοσοκομείο Κοζάνης μένουν 15 κλίνες covid κενές.

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης δήλωσε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην Κοζάνη ο Χαράλαμπος Γώγος 

Στην αποστολή συμμετέχει ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη όλες οι παράμετροι που αφορούν την επιδημία στην περιοχή, ενώ τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των πιο ευάλωτων ανθρώπων».

 Ανησυχητική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου από την Αθήνα θα είναι η Θεσσαλονίκη.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Την περασμένη Τρίτη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Υγειάς Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος έδωσε το «σήμα» για ανάπτυξη περισσότερων απλών κλινών νοσηλείας για τον κορονοϊό, αύξηση περαιτέρω διαθεσιμότητας σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας, συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη συμπρωτεύουσα

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα προβλέπει εκ νέου συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ανάμιξη των στρατιωτικών νοσοκομείων της πόλης στη διαχείριση των περιστατικών και μετατροπή νοσοκομείων σε full covid, αποκλειστικά για την υποδοχή ασθενών με κορονοϊό.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 218 νέα κρούσματα Covid-19, ενώ ο μέσος όρος του 7ημερου είναι 337 κρούσματα.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, παρά την αύξηση των νέων διαθέσιμων κλινών για COVID-19, η κάλυψη των απλών κλινών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε το 62%.

Με βάση τις νέες νοσηλείες, ο δείκτης αναπαραγωγής της λοίμωξης στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα είναι πάνω από 1.

Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των διασωληνωμένων διπλασιάστηκε μέσα στις προηγούμενες 20 μέρες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από μαθηματικά μοντέλα υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά αυτή την εβδομάδα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.