Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β- ακολουθούν οι 50-59 ετών

Την Παρασκευή 16 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τους πολίτες, ηλικίας 18 έως 59 χρόνων, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως υπέρταση, άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος ασθενειών που κατά τους ειδικούς συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορoνοϊού.

Στην ουσία, ο εμβολιασμός των ασθενών της ομάδας Β, θα δώσει σημαντική ώθηση στο σχέδιο «Ελευθερία» καθώς έτσι θα ολοκληρωθεί η θωράκιση των ευπαθών ομάδων, εκτός των ηλικιωμένων.

Οι ευπαθείς της ομάδας Β που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 θα εμβολιαστούν με Pfizer και Moderna, ενώ οι ανήκοντες στην ηλικιακή ομάδα 31-59 θα λάβουν όλα τα εμβόλια. Εκτιμάται ότι μέσα στον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ατόμων  που ανήκουν στην ομάδα Β, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 900.000.

Την Τετάρτη στις 21 Απριλίου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών, τους εκπαιδευτικούς και για ομάδες κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους, ενώ την Παρασκευή στις 23 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Σημειώνεται ότι, τον Απρίλιο η χώρα θα παραλάβει 1.620.000 εμβόλια, τον Μάιο 2.400.000, τον Ιούνιο 3.110.000 και έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν παραληφθεί συνολικά 7.130.000 εμβόλια.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στη χώρα μας, ο εμβολιασμός θα γίνεται με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια (pfizer-BioNTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson and Johnson), σε όλους τους ενηλίκους πολίτες, με εξαίρεση του εμβόλιο της Astrazeneca, που δεν θα χορηγείται στα άτομα ηλικίας 18-30 χρόνων.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.