Κορονοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν και πάλι σήμερα στελέχη του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ, καθώς και μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με στόχο να συντόνισουν τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19, που ολοένα και αυξάνονται στην περιοχή.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Την περασμένη Τρίτη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Υγειάς Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος έδωσε το «σήμα» για ανάπτυξη περισσότερων απλών κλινών νοσηλείας για τον κορονοϊό, αύξηση περαιτέρω διαθεσιμότητας σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας, συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να μην φτάσει στο σημείο του περασμένου Νοεμβρίου, όταν το σύστημα υγείας είχε ξεπεράσει και τα όρια του.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 186 νέα κρούσματα Covid-19, ενώ ο μέσος όρος του 7ημερου είναι 337 κρούσματα.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, παρά την αύξηση των νέων διαθέσιμων κλινών για COVID-19, η κάλυψη των απλών κλινών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε το 62%.

Με βάση τις νέες νοσηλείες, ο δείκτης αναπαραγωγής της λοίμωξης στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα είναι πάνω από 1.

Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των διασωληνωμένων διπλασιάστηκε μέσα στις προηγούμενες 20 μέρες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από μαθηματικά μοντέλα υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά αυτή την εβδομάδα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.