ΙΣΑ: Συνεχίζονται οι δωρεάν δράσεις κατά του κορονοϊού

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τυχαιοποιημένης δειγματοληψίας για επιδημιολογικούς σκοπούς του κορονοϊούSARS-CοV-2 με την διαδικασία των Rapid test στην Περιφέρεια της Αττικής, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ακολουθεί η δεύτερη φάση όπου τα εξειδικευμένα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής θα εστιάσουν σε πιο στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Ειδικότερα, από τις αρχές Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε η Δράση έως και σήμερα διενεργήθηκαν 16.364 rapid test σε περισσότερους από 26 Δήμους της Αττικής, ενώ στους 3.656 ανήλθαν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, από την Παρασκευή 2 Απριλίου έως και σήμερα 9 Απριλίου.

Έλεγχοι έγιναν, μεταξύ άλλων σε κοινωνικές δομές, σε ειδικά σχολεία και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη.

Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

«Στοχευμένα και μεθοδικά συνεχίζουμε να ενισχύουμετο δίχτυ προστασίας των πολιτών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη. Η κοινωνική προσφορά, η δυνατότητα της συνδυασμένης πληροφόρησης από το τηλεφωνικό μας κέντρο 1110, της κλινικής εξέτασης και της αξιολόγησης των εξεταζόμενων, αλλά και της ενημερωτικής υποστήριξης με ειδικά φυλλάδια, αποτέλεσαν και αποτελούν τις προτεραιότητές μας, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Δωρεάν rapid test το Σάββατο 10 Απριλίου 

Κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, θα βρίσκονται στον Πεδίον του Άρεως, από τις 9 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι ,για τη διενέργεια δωρεάν τεστ αντιγόνου.

ΕΙΣΟΔΟΣ: συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.