Η Ευρώπη επανεξετάζει το εμβόλιο της Johnson & Johnson για πιθανές θρομβώσεις

Τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή επεναξετάζει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας σε ανθρώπους που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, έχουν αναφερθεί πέντε περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων, που πιθανώς συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το σύνδρομο αυτό, κατά το οποίο αίμα διαρρέει από τα μικροσκοπικά αυτά αιμοφόρα αγγεία προς τους μύες και σωματικές κοιλότητες, χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο ο ΕΜΑ έχει πει πως “σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ακόμη σαφές αν υπάρχει αιτιώδης σχέση” ανάμεσα στα εμβόλια και σε αυτά τα περιστατικά.

Σημειώνεται ό,τι η  AstraZeneca και η εδρεύουσα στις ΗΠΑ J&J δεν απάντησαν προς το παρόν σε αιτήματα για σχόλια.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.