Εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού – Έγινε εισαγγελική έρευνα

Ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία, εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού, κάνοντας σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα και ένα εμβόλιο.

Η μοναδική αυτή περίπτωση, που κάνει τον γύρο του κόσμου, καταγράφεται στο περιοδικό “The Lancet Infectious Diseases“, ενώ προκάλεσε και εισαγγελική έρευνα με την κατηγορία της απάτης, αλλά δεν αποδείχθηκε τίποτα παράνομο.

Τα εμβόλια αγοράστηκαν από τον ίδιο και χρησιμοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα 29 μηνών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γιατροί ενδιαφέρθηκαν να εξετάσουν τον άνδρα που εμβολιάστηκε 217 φορές, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει καμία ασθένεια ή παρενέργεια, είπαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg.

«Επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Erlangen. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει», είπε στο bbc ο Δρ Kilian Schober, από το τμήμα μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου.

Ο άνδρας έδωσε δείγματα αίματος και σάλιου, ενώ οι ερευνητές εξέτασαν επίσης ορισμένα κατεψυγμένα δείγματα αίματος του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ Σόμπερ είπε: «Μπορέσαμε να πάρουμε δείγματα αίματος όταν ο άνδρας εμβολιάστηκε γι άλλη μία φορά κατά τη διάρκεια της μελέτης με δική του επιμονή. Θέλαμε να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Η ανησυχία των επιστημόνων ήταν αν η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να είχε επηρεάσει ορισμένα κύτταρα.

Όμως οι ερευνητές δεν βρήκαν κάτι τέτοιο στον 62χρονο. Και δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι είχε μολυνθεί ποτέ από COVID-19. Το ανοσοποιητικό σύστημα του Γερμανού, λειτουργούσε πολύ καλά, ούτε είχε κάποια οξεία αντίδραση, και δεν είχε και καμμία παρενέργεια από τα εμβόλια.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε γιατί εμβολιάστηκε τόσες φορές, απάντησε ότι το έκανε για προσωπικούς λόγους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αποδεικτικά στοιχεία για τους 130 από τους 217 εμβολιασμούς συνέλεξε ο εισαγγελέας του Μαγδεμβούργου, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απάτης, αλλά δεν απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Διαβάστε επίσης

Η ασθένεια που απειλεί τις γυναίκες, όταν δεν κοιμούνται όσο χρειάζεται

Νέο προϊόν συνθετικής κάνναβης μετά τα «ζελεδάκια» στην αγορά – Τι μελετά το ΕΚΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.