EMA για AstraZeneca: Αναμένεται το πόρισμα- σε εξέλιξη η αξιολόγηση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του EMA. Απόφαση για το θέμα θα ανακοινωθεί αύριο ή την Πέμπτη, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωσή του ΕΜΑ έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής εμβολιασμών του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Messangero, μίλησε  για σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων

”Κατά τη γνώμη μου μπορούμε ήδη να πούμε ότι είναι ξεκάθαρο πώς υπάρχει μια σύνδεση με το εμβόλιο. Τι ακριβώς όμως προκαλεί αυτή την αντίδραση δεν το γνωρίζουμε ακόμη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καβαλέρι.

Σε επικοινωνία Κομισιόν- ΕΜΑ

Νωρίτερα, η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε μέσω Twitter πως η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Όπως είπε, η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.