Θετικό self test: Οδηγίες για την αυτοαπομόνωση από τον Γκίκα Μαγιορκίνη

Τη διαδικασία αυτοαπομόνωσης μετά από ένα θετικό self-test, περιέγραψε αναλυτικά χθες ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γ. Μαγιορκίνης είπε ότι σε περίπτωση που το οικιακό τεστ κορονοϊού δείξει ότι έχουμε μολυνθεί από τον ιό είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσουμε οργανωμένα και συντεταγμένα τη διαδικασία απομόνωσης και αποστασιοποίησης, ειδικά αν δεν μένουμε μόνοι στο σπίτι.

Δωμάτιο απομόνωσης

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να διαλέξουμε ένα δωμάτιο για να απομονωθούμε, που να είναι λειτουργικό τόσο για εμάς, όσο και για τους υπόλοιπους στο σπίτι και δεν θα εμποδίζει τις λειτουργίες των υπόλοιπων, οι οποίοι λογικά θα είναι ακόμα αρνητικοί.

Τρόφιμα και κουζίνα

Είναι σημαντικό άμεσα να απομονώσουμε ή να απορρίψουμε τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν μερικώς από τα θετικά άτομα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση της κουζίνας από τους θετικούς. Τα φαγητά ιδανικά να σας τα φέρνουν οι αρνητικοί στο τεστ στην πόρτα του δωματίου σας.

Κοινόχρηστοι χώροι και μπάνιο

Οι θετικοί θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται σε κοινόχρηστους χώρους και πολύ σημαντική είναι η χρήση μάσκας, κατά προτίμηση υψηλής προστασίας, στους κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης, ο κ. Γ. Μαγιορκίνης συστήνει να μεταφέρετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε, όπως πετσέτες, οδοντόβουρτσες στον προσωπικό σας χώρο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κοινά αντικείμενα από το μπάνιο, όπως πετσέτες ή οδοντόπαστες, για όλο το διάστημα της απομόνωσης.

Χρήσιμο είναι το ίδιο να ισχύσει για όλα τα άτομα που βρίσκονται στο σπίτι, δηλαδή να μεταφέρετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο και να μην τα αφήνετε εκεί όπως συνήθως.

Αερισμός

Τέλος, φροντίζουμε να υπάρχει επαρκής αερισμός. Πλέον ο καιρός είναι καλός. Αφήνουμε μισάνοιχτα παράθυρα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιούμε.

Στο τέλος της απομόνωσης θα πρέπει να πλύνουμε σχολαστικά και να απολυμάνουμε το δωμάτιο της απομόνωσης, πριν αποκτήσουν πρόσβαση οι αρνητικοί.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.