Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με συμμετοχή Κικίλια- Γεωργιάδη

Σε εξέλιξη έκτακτη τηλεδιασκεψη της επιτροπής εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Επι τάπητος,  το αυξημένο ιικό φορτίο που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η Βόρεια Ελλάδα και η Αχαϊα, με αρκετά μέλη της επιτροπής να ζητούν να αναβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως Αττική και  Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε ακόμα 3.080 κρούσματα,753 διασωληνωμένους ασθενείς σε ΜΕΘ και 72 θανάτους.

Στην Αττική, εντοπίστηκαν 1.383 νέες λοιμώξεις και ειδικότερα:

Ανατολική Αττική  197

Βόρειος Τομέα Αθηνών   173

Κεντρικός Τομέας Αθηνών 389

Δυτική Αττική 85

Δυτικό Τομέα Αθηνών   195

Νότιος Τομέα Αθηνών 138

Πειραιάς 190

Νησιά Αργοσαρωνικού  16

Στη Θεσσαλονίκη 350, την Κοζάνη 94 και στην Αχαϊα όπου υπάρχει ευρεία διασπορά του βρετανικού στελέχους 141 κρούσματα.

Καμπανάκι Κικίλια για Βόρεια Ελλάδα

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υπογράμμισε, «Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια τεράστια «μάχη» στην Αττική, αλλά παρακολουθώ την Μακεδονία, την Κοζάνη και την Αχαΐα. Και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπολίτες μας στις συγκεκριμένες περιοχές», υπογραμμίζοντας ότι  δεν πάνε καλά οι συγκεκριμένες περιοχές από πλευράς επιδημιολογικών στοιχείων, «ανησυχώ  για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται. Κάποιοι δεν έχουν επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά μετά την τεράστια εμπειρία του πώς κινήθηκε το επιδημικό κύμα τον Νοέμβριο», σημείωσε ο υπουργός.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.